20110524

wooden walls
150 m2 kontor skulle förvandlas till representativ bostad och det med några få krav från mina uppdragsgivare: utrymmet behövde anpassas till en fyra personers familj och vardagsrummet skulle ha väggar med träpanel. Vid en närmare analys av den befintliga planlösningen upptäcktes ett missbruk av kvadratmetrar samt att det fanns få raka väggar och att en rivning före nybyggnad därför var ett absolut måste. Med den planerade nyordningen kunde köket få en central plats i hemmet och ett spatiöst badrum kunde byggas i anslutning till sovrummet. All förvaring samordnades till några väl tilltagna garderober som samtidigt bildar passager mellan olika rum.

Vi valde mörk valnöt för vardagsrummets väggar och för att bevara jämvikten i hela utrymmet använde vi samma material även för de garderobsenheter och för den säng som ritades till det nya hemmet. Sängen är en hommage till Andrée Putman. Ett vitlaserat ekgolv matchar mycket väl den mörka valnöten liksom de ljusgrå väggarna. Samma ljusa nyans av grått återkommer i badrummet som är helkaklat med enkla 10x10 baskakel. Kritvita inredningsdetaljer i varje rum ger fräschör och en välbehövlig kontrast till alla träytor. Helheten känns både lugn och sparsmakad och ger utrymme för liv.


I love stories more than anything else in the world. Stories with or without words. I compare all my projects to stories about the past the present and the future. I like to add the secret and essential motifs which will give these interior design projects that quality of being correct unalterable or even of having always been there.