Lucullian delights
Ilva Beretta förmedlar i sina berättelser från Toscana den verkligt genuina känsla man får på plats i det vackra landskapet. Hur det känns att hantera eller preparera färska råvaror som vuxit upp i riktigt solvarm mylla. Doften av örter man skördar i solnedgången. Den speciella känslan av att handla sitt kött och få det inlindat i vaxat papper hos en riktig slaktare eller att välja sin olivolja och sitt röda vin hos några hårt arbetande och bonnigt charmiga grannar. Upplevelser av färsk parmesan och brödbak eller andra lukulliska läckerheter och som avslutning på kvällen en riktigt fin gammal grappa. Hon förmedlar hur otroligt mycket mer allt både smakar och ser ut i dessa vyer med böljande kullar och cypresser i givakt. Italienska vyer som jag har så många och lyckliga matminnen från och därför har det varit ett sant nöje att bli vän med Ilva Beretta samt följa hennes mycket intressanta bloggar Lucullian delights och den svenskspråkiga versionen Aglio e Olio. Hennes receptarkiv är idag mycket omfattande.
Ilva Beretta is based in the rolling hills of the italian countryside. She has been living in Tuscany for several years and has found the food and the beauty of the region an inspiration.
Ilva Beretta is based in the rolling hills of the italian countryside. She has been living in Tuscany for several years and has found the food and the beauty of the region an inspiration.
[photo: Ilva Beretta]