20080424

00150
Ett hus med utsikt

Det här huset med sin moderna arkitektur och sin strandtomt har jag alltid betraktat som ett av de trevligaste i småstadsidyllen. Dessutom bebos det av färgstarka individualister med barn plus barnbarn och ett minst lika färgstarkt och omfattande sällskapsliv.


Efter fjorton år av ett varierande liv är det naturligtvis dags för en uppfräschning. Väggarnas numera enhetliga färgnyans går ton i ton med den vackra spisen i vardagsrummet vilken fungerade som färgmässig utgångspunkt i mitt planeringsarbete. Det ljusa följdes upp med lika ljusa eller ännu ljusare textilier. Själva möbleringen var och är fortfarande en mycket personlig blandning av olika inredningsstilar men reducerades och omgrupperades till mera uppstramade och enhetliga helheter. Ett av de absolut tydligaste önskemålen från uppdragsgivarna var att den nu uppdaterade inredningen fortsättningsvis skulle vara igenkännbar för alla besökande barn och barnbarn. Hemkänslan skulle finnas kvar.


Den nyfunna luftigheten rimmar väldigt väl med husets arkitektur samt blandningen av alla charmigt personliga och utrycksfulla inredningsdetaljer som möbler och tavlor och småföremål samsas idag väldigt harmoniskt om utrymmet. De kallar mig Hustomten.